DN fortsætter skræmmekampagne om grundvandet

Det er en årlig foreteelse, at Danmarks Naturfredningsforening via et call-center ringer op til sagesløse danskere for at fortælle løgne omkring miljøets tilstand i Danmark. Målet er at hente medlemmer til en skrantende forening, der har mistet 10.000 medlemmer siden 2010, og midlet er en skræmmekampagne, hvor landbruget står for skud.

vandglas

Det er juli måned, og imens en sjællandsk landmand venter på bedre vejr, bliver han ringet op af Danmarks Naturfredningsforening. Heldigvis har landmanden styr på fakta.  Ja faktisk er han formand for et lokalt vandværk, så han ved, at de skræmmende scenarier, han får fortalt i telefonen om grundvandets tilstand i Danmark, langt fra har hold i virkeligheden.

Men forarget, det bliver han, for hvordan bliver skræmmebilledet af dansk landbrug som den store miljøsynder mon modtaget hos de dele af befolkningen, der får sin viden fra flygtige nyhedsmedier og callere fra DN?

Landmanden bliver så oprørt over kampagnen, at han skriver denne mail til Bæredygtigt Landbrug:

”Er netop blevet ringet op af en repræsentant for Danmarks Naturfredningsforening.
Den unge pige fortalte mig, at Danmark står overfor en naturkatastrofe af hidtil usete dimensioner.
Vort drikkevand er truet på livet!!
Tusindvis af drikkevandsboringer er blevet lukket de senere år og mange hundrede lukkes årligt på grund af forurening. Læs landbruget.
Jeg fortalte hende, at jeg tilfældigvis er formand for et vandværk, kender lidt til drikkevand og at hendes postulat var det rene sludder og vrøvl.
Endvidere indviede jeg hende lidt i injurielovgivningen samt forklarede hende, at faktisk er usmageligt og useriøst, at DN benytter denne form for propaganda for at rejse penge. Nu viste det sig at pigen blot var ansat i et privat call center som havde fået denne opgave af DN. ”

Det er desværre ikke første gang, DN ikke har sit på det rene, når det handler om at fortælle om virkeligheden for det danske drikkevand, og i 2012 slæbte Bæredygtigt Landbrug tidligere formand i DN René La Cour Sell i retten, for at få dommerens ord for, at han havde talt usandt i forhold til landbrugets påvirkning af drikkevandet. René La Cour Sell blev i november 2012 frikendt for injurier, men ikke for at have talt usandt.

Tilbage i 2012 hed direktøren i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen, og den tidligere direktør har nu været ved tasterne for at gå i rette med DN.

 

Usmagelig propaganda fra Danmarks Naturfredningsforening

Af Vagn Lundsteen, Agrobalance

Nu sker det igen. Det er årstiden, hvor stakkels uvidende unge mennesker på et call-center ringer rundt til sagesløse mennesker i det danske land og spreder løgne, som de er blevet oplært i at fremføre. Det påstås fra de helt blanke unge mennesker, at vores drikkevand er truet af sprøjtegift fra landbruget. Og at flere end tusinde boringer er lukket på grund af sprøjtegifte.

Danmarks naturfredningsforening er blevet advaret flere gange. I min egenskab af direktør for Bæredygtigt Landbrug, sagsøgte jeg daværende direktør i DN, Rene la Cour Sell for at fremsætte udokumenterede påstande omkring lukning af 100 vandboringer om året på grund af pesticider. RlCS kunne ikke dokumentere sine påstande, men blev alligevel frifundet på grund af retten til ytringsfrihed. Det var kort tid efter ”muhamedstegningerne”.

Sandheden er en hel anden. Gang på gang har Miljøstyrelsen fremført, at der ikke er nogen risiko for grundvandet, ved regelret anvendelse af godkendte sprøjtemidler. Miljøstyrelsen er garant for, at der ikke godkendes midler, der udgør en risiko for drikkevandet.

Vi har i Danmark verdens reneste drikkevand. Det skyldes generationer af landmandsfamilier, der har passet på ved devisen: ”Så lidt som muligt. Så meget som nødvendigt! ” Det burde Danmarks Naturfredningsforening påskønne i stedet for ved deres utilstedelige jagt på nye medlemmer, endnu en gang at gøre landbrugsfamilier til mål for en usmagelige propaganda. (Slut)

Hør phoner på glatis
Næstformand i Bæredygtigt Landbrug Peter Rosendal var godt forberedt, da han blev ringet op af en af DN’s phonere i 2014. Klik herunder for at høre, hvordan det går til, når DN forsøger at skræmme danskerne med urigtige oplysninger om landbrugets belastning af natur og drikkevand.

Klik her for at høre samtalen imellem Peter og phoneren fra DN

Læs også:

DN’s “Det er noget lort”-kampagne topper

Læs også om landmand Ole Christiansens møde med en af DN’s kampagne-phonere


Fakta:
Antal medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening: 

1987 – 260.784 medlemmer 
2010 – 135.000 medlemmer
2015 – 125.000 medlemmer

Kilde: http://www.dn.dk/Default?ID=17

Af JTI

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.