KD: Regler og love skal forenkles

Folketingsvalget står for døren og snart skal danskerne stemme om, hvem der skal lede Danmark. www.baeredygtigtlandbrug.dk har snakket med fødevare- og landbrugsordførerne fra alle partier og stillet dem fem spørgsmål om, hvad de vil arbejde for efter valget.

byg-til-hjemmesiden

I dag svarer KristenDemokraterne på spørgsmål om landbrugets fremtid.

Hvad er jeres holdning til randzonerne?

10 meter randzoner skal afskaffes. Istedet skal der være attraktive, frivillige miljøordninger på områder med sårbar natur.

Hvad vil I helt konkret gøre for at hjælpe landbruget ud af krisen?

Landbruget skal have bedre rammevilkår og lettes for afgifter og administrative byrder. I den aktuelle krise med Rusland ønsker KD, at landbruget skal kunne optage lån med statsgaranti. Det er urimeligt, at det er landbruget, der skal betale prisen for vores udenrigspolitik.

Hvordan vil I øge dansk landbrugs konkurrence evne over for andre EU lande?

Der skal arbejdes for er mere ensartet implementering af fælles EU-regler. Intet land skal kunne pleje egne særinteresser ved at tilsidesætte fælles aftaler.

Hvad er jeres vigtigste mærkesag i forhold til landbruget?

Forenkling af de mange love og regler landbruget er underlagt. Vi skal fortsat have høje standarder for miljø og dyrevelfærd, men vi må kunne opnå det samme på en mindre bureaukratisk måde.

Hvordan ser du fremtiden for dansk landbrug?

KD vil indføre en grænse på max. 750 dyreenheder pr. bedrift, for at bevare smidigheden og tilpasningsevnen i erhvervet, samt sikre bedrifter af en størrelse, unge landmænd har mulighed for at erhverve. Der skal også sikres gode vilkår for hobby- og deltidsbrug, så vi bevarer en mangfoldighed i landbrugserhvervet.

Scroll to Top