Danmark skal konkurrere på kvalitet

Folketingsvalget står for døren og snart skal danskerne stemme om, hvem der skal lede Danmark. www.baeredygtigtlandbrug.dk har snakket med fødevare- og landbrugsordførerne fra alle partier og stillet dem fem spørgsmål om, hvad de vil arbejde for efter valget.

enhedslisten

I dag er det Per Clausen fra Enhedslisten, der svarer på spørgsmål.

Hvad er jeres holdning til randzonerne?

Vi støtter, at der er randzoner. Man kunne dog sagtens forestille sig, at man etablerer randzoner mere målrettet, så der er steder, hvor større områder er taget ud af produktion, mens der er steder, hvor der er mindre, der er taget ud af produktion. Det vil sikkert være mere fornuftigt. Men indtil man har gennemført det, så synes vi, man skal bevare det der eksisterer.

Hvad vil i helt konkret gøre for at hjælpe landbruget ud af krisen?

Vi vil målrette den landbrugsstøtte, der i forvejen gives i stort omfang, til omstilling, så man får mere økologisk produktion og får mere bearbejdning af råvarer i Danmark

Hvordan vil I øge landbrugets konkurrenceevne over for andre EU lande?

Vi vil satse på, at vi udvikler produktionen inden for de områder, hvor man er i stand til at sælge produkterne, også selvom prisen er højere end den måske er i andre lande ud fra den erkendelse, at vi aldrig bliver i stand til at konkurrere på pris. Så må vi konkurrere på kvalitet og konkurrere på, at de produkter vi producerer er kendt for at være produceret på en måde, hvor man tager maksimalt hensyn til natur, miljø og dyrevelfærd.

Hvad er jeres vigtigste mærkesag i forhold til landbruget?

Det er omstilling til økologi.

Hvordan ser du fremtiden for dansk landbrug?

Vi mener, at fødevareproduktion i Danmark kan komme til at spille en rigtig vigtig rolle. Både i forhold til at skabe beskæftigelse i landdistrikterne og til at sikre, at man også har en god natur og et godt miljø i Danmark.
Hvis man er i stand til at omlægge landbruget, så den produktionsform man anvender tager hensyn til natur, miljø og dyrevelfærd, så tror vi, at der er en god fremtid for dansk landbrug. Hvis man derimod forsætter ad den nuværende vej med mere af det som i forvejen er en dårlig forretning, så tror vi det kommer til at gå skidt.
Så vi håber, at vi kan komme igennem med at satse på en omlægning til økologi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.