Bjarne Nigaard fra retten i Viborg: Vi tror på det, og det føles godt

Der er propfyldt i retslokalet på fjerde og sidste dag i Vestre Landsret i forbindelse med gødningssagen, og retsbetjenten fortalte få minutter før klokken ni, at nu kunne retten ikke presse flere tilhørere ind i lokalet.

bjarne-foran-retten-hjemmesiden

Den store opbakning fra landbruget har været symptomatisk for de fire dage i retten, og der blev ikke lagt fingre imellem under den første procedure, hvor Bæredygtigt Landbrugs advokat, Hans Sønderby Christensen var den første til procedere.

I en kort pause på den sidste retsdag efter proceduren fra Bæredygtigt Landbrugs advokat Hans Sønderby Christensen var det en fortrøstningsfuld Bjarne Nigaard, der kunne gøre status.

”Nu har vi lagt frem, at efter vores opfattelse er der et fuldstændig uholdbart grundlag for den regulering, dansk landbrug har været udsat for i næsten 30. år. Samtidig har vi påvist, at for hver dag, der går, tvinges flere og flere landbrugsfamilier nærmere den økonomiske afgrund”, lød det fra Bæredygtigt Landbrugs administrerende direktør, og han gjorde det klart, at det er på tide, at der bliver sat en stopper for de danske særregler, der er ødelæggende for dansk landbrug.

”Den tilstand må stoppes. Både fordi vi ikke kan være andet bekendt, og fordi miljøet ikke vil lide nogen skade af, at danske landmænd gøder efter ligevægtsprincippet”, fortalte Bjarne Nigaard, som havde en god fornemmelse før han gik tilbage i retslokalet, hvor sagen forventes at blive afsluttet klokken 15.00.

”Vi tror på det, og det føles godt, at vi kan mærke danske landmænd står sammen og kæmper for deres eksistens og for retfærdighed.”

Læs også: 3. dag i retten: Proteintabet blev femdoblet

Af Jakob Tilma fra Vestre Landsret i Viborg, jti@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.