Bæredygtigt Landbrug sætter fokus på gødningssagen i Viborg

Landbruget kommer til at sætte sit tydelige præg på Viborg den 19. maj, hvor en traktorkortege samles nær retten, og der på Hjultorvet vil blive mulighed for at få sig en snak med en landmand og de følgeerhverv, der er så afhængige af dansk landbrug.

r_dhuspladsen-gulerod

Når Vestre Landsret i Viborg den 19. maj slår dørene op for de første fire retsdage i den vigtige gødningssag, så skal denne første omgang i sagen konkret bruges til at finde ud af, om Bæredygtigt Landbrug skal have ret i sit krav om, at de normreduktioner, vi kender nu, skal sættes ud af kraft, imens sagen fortsætter, og alle de andre aspekter i vurderingen af, om Danmark følger nitratdirektivet, foregår. 

I dag er de danske gødningsregler skyld i, at brødkorn, foderkorn og maltbyg er af for dårlig en kvalitet. Det har den kedelige konsekvens, at supermarkedernes hylder i stigende grad fyldes af importerede varer.

Læs artiklen: Endnu mindre dansk i melet i 2014

Retssagen begynder i Vestre Landsret tirsdag den 19. maj klokken 9.00 og fortsætter frem til og med fredag den 22. maj. I forbindelse med retssagen har Bæredygtigt Landbrug arrangeret en række events.

Allerede mandag eftermiddag den 18. maj vil landmænd fra Nordals starte traktorerne op og køre op gennem Jylland for at deltage i arrangementet i Viborg. Landmændene kører fra Nordborg klokken 15.00 og tager så en rute op gennem det jyske, hvor de samler andre landmænd i traktorer op undervejs. I Hornsyld overnatter de til tirsdag morgen, hvor de kører det sidste stykke op til Viborg. Traktorkortegen er på plads i Viborg – ikke langt fra retten – klokken 9.30 tirsdag.

Ruten:

Traktordemonstration Holstebro på vejen

Mandag:

Start fra Arnbjergvej 42 i Nordborg klokken 15 – videre til Aabenraa klokken 16.00 – via rute 170 til Vejle.

Igennem Vejle. Nord for Vejle ad rute 23 mod Juelsminde.

I Stouby til venstre mod Hornsyld. Adressen i Hornsyld er: Hanne og Alfred Olesen, Tværsiggaard, Nørregade 53, 8783 Hornsyld.

Tirsdag:

Start klokken 05.30 fra Hornsyld. Rute 52 gennem Horsens til Lund. Ankomst Lund klokken 06.00.

Herefter rute 185 mod Nørre Snede. Ankomst Nørre Snede klokken 07.00.

Planlagt ankomst til Viborg klokken 09.30.

I Nørre Snede på rute 13 mod Viborg. Gennem Viborg mod Randersvej til Asmildklostervej.

Vi tager forbehold for ændringer – endelig rute vil blive offentliggjort i løbet af mandag den 18. maj.

Har du lyst til at medvirke i traktordemonstrationen kan du kontakte leder af traktordemontrationen fra Nordals og op gennem Jylland: Jørgen Jørgensen på telefon 21 42 26 93 eller eventens ophavsmand, Peter Bohsen Jensen på telefon 20 44 57 05.

På pladsen, hvor traktorerne kommer til at holde, vil der være besøg af flere politikere, der fortæller om deres visioner for dansk landbrug, samt en enkelt leverandør til landbruget, der kan give tilhørerne et indblik i, hvor vigtigt det er for en lang række følgeerhverv, at landbruget trives. Til at synke budskaberne vil der være mulighed for at frekventere en pølsevogn på pladsen. Arrangementet er gratis.

Læs artiklen: Gødningsregler udfordrer dansk ølproduktion

Følgende skal tale på pladsen, hvor Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er repræsenteret:

Kristian Pihl Lorentzen, folketingsmedlem for Venstre 

Erik Høgh Sørensen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti 

Bo Ritterbusch, folketingskandidat for Liberal Alliance 

Konservative stiller også med en politiker – navnet offentligøres snarest

Per Andersen, leverandør til landbruget, Landteknik Andersen 

Hjultorvet

Fred the Baker

På Hjultorvet i Viborg vil der dagen igennem være landmænd til stede, der uddeler gode, danske fødevarer, og som interesserede kan få en snak om dansk landbrug med. Derudover vil DLG, en maskinstation og Fred the Baker være til stede på torvet med både produkter, smagsprøver og masser af faglig viden at dele ud af.

For børnene er der også lidt at hygge sig med – en af de lokalelandmænd kommer ind på torvet med et par kalve, og der er også mulighed for at komme til at sidde i en flot traktor.

Læs artiklen: Proteinindhold er alfa og omega, når vi bager

Af Cecilie Christensen, cc@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.