Fakta kan ikke gradbøjes

Der var fuld opbakning til Bæredygtigt Landbrugs politiske linje under generalforsamlingen på Dalum Landbrugsskole den 26. februar, og med et overskud på 4 millioner kroner i kassen og et stigende medlemstal på den gode side af 4.000 medlemmer var det en glad og stolt formand, der kunne gøre status på foreningens femte generalforsamling

”Jeg har haft en fantastisk dag. Fordi jeg har oplevet virkelig engagerede mennesker, som ville dansk landbrug. De vil stille spørgsmål, og de vil være med i debatten, ” lød det fra formand Flemming Fuglede Jørgensen, umiddelbart efter han var trådt ned fra talerstolen på generalforsamlingen den 26. februar med fuld opbakning til at fortsætte Bæredygtigt Landbrugs kontante linje.

I salen havde mere end 300 medlemmer igennem fem timer hørt de barske realiteter om landbrugets tilstand, og på grund af det stigende arbejdspres i foreningen, havde bestyrelsen stillet forslag om at tre suppleanter fremover skal arbejde tæt sammen med bestyrelsen. Et forslag, der som beretningen og regnskabet, med et plus på 4 millioner kroner, blev godt modtaget og enstemmigt stemt igennem.

Med mere end 4.000 medlemmer har Bæredygtigt Landbrug formået at fastholde sit medlemstal, men Flemming Fuglede Jørgensen gjorde det for tilhørerne klart, at der hele tiden kommer nye til – men at der årligt samtidig er cirka 200 medlemmer, der ikke kan betale girokortet når konkursen er indtruffet eller banken har overtaget styringen af økonomien. Formanden fortalte fra talerstolen, at situationen i landbruget, og blandt foreningens medlemmer, er så presset, så han vurderede at op mod 1.000 af foreningens medlemmer kan komme i akut krise i 2015.

Flemming Fuglede Jørgensen sluttede beretningen af med at kræve, at danske landmænd skal have lov til at gøde efter ligevægtsprincippet, at danske landmænd skal have lov til at vedligeholde deres vandløb og at danske landmænd skal have ordentlige og redelige erhvervsbetingelser baseret på et fagligt og juridisk korrekt grundlag. Og så gjorde han det klart, at den markante linje fortsætter med ham bag roret. 

”Det er muligt, at der er nogen, der ikke kan lide vores retorik, men nok er nok. Bæredygtigt Landbrug kæmper med alle til rådighed stående midler for danske landbrugsfamilier. Vi får et gennembrud i 2015. Dels via vundne retssager, og dels fordi dansk landbrugs betydning for samfundsøkonomien går op for hele nationen i 2015.”

”Med den opbakning vi har fra hele vores medlemsskare, så fortsætter vi BL´s  linje: Fakta kan ikke gradbøjes – vi fortsætter sammen. ”

I krisetider skal man stå sammen, og Flemming Fuglede Jørgensen er derfor glad for den store opbakning generalforsamlingen udviste i forbindelse med foreningens arbejde. Tonen er fortsat hård og kontant, og fokus er på at fremføre fakta for landmænd, politikere og hele den danske befolkning. Men hvor der ved tidligere generalforsamlinger har været diskussion om hvorvidt tonen fra foreningen har været for barsk, så var der i Odense enighed om at fortsætte den hårde linje.

Og det var derfor en stolt formand, der gjorde status.

”Vi står mindst ligeså stærkt, som vi altid har gjort. Det er klart, at jeg ser jo med bekymring på, hvad der sker ude i det åbne land. Det er jo forfærdeligt, som folk de lider, og det vil jo helt klart komme til at koste os medlemmer. Men jeg er helt sikker på, efter sådan en dag som i dag, så vil der komme rigtig god tilgang til foreningen – og det er det, vi har behov for. Vi er stærke, når vi er mange. ”

Klik hele formandens beretning: Formandens beretning generalforsamlingen 2015

Forsamling Under Beretningen Flemming På Talerstolen

 

Af Jakob Tilma, jti@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen