Dansk fejlimplementering for 750 millioner kroner

750 mio kroner har det kostet Danmark, at NaturErhvervstyrelsen ikke havde styr på EU-reglerne

Af Jakob Tilma, kommunikationsdirektør

Det kostede dyrt for den danske stat, at NaturErhvervstyrelsen fejlimplementerede EU-reglerne, da der skulle udlægges jord til brak i perioden 2002 til 2004. Fejlen bestod i, at NaturErhvervstyrelsen på grund af for dårlig dansk implementering reelt udlagde brakarealerne som natur, hvilket blev opdaget af EU under en kontrol af arealerne, der ifølge reglerne hurtigt skulle kunne genetableres til produktion af fødevarer.

Over for Bæredygtigt Landbrug har NAER selv anført årsagen til fadæsen at være følgende, nemlig at:

’…de kontrollerede arealer efter Kommissionens vurdering ikke kunne betegnes som støtteberettigede landbrugsarealer, men derimod havde karakter af ikke dyrkbar naturarealer.

Jakob Tilma til hjemmeside 2013

NaturErhvervstyrelsen oplyser i en mail til Bæredygtigt Landbrug, at styrelsen ikke mener, at der er tale om, at NAER havde udlagt arealerne som natur. Bedøm selv, men sikkert er det, at en bevidst politisering af styrelsens arbejde med henblik på at udlægge mere natur af EU blev anset for at være fejlimplementering.

Bæredygtigt Landbrug ser nu frem, til at der bliver rettet op på en række danske regler på landbrugsområdet, når regeringens nabo-tjek er afsluttet i starten af 2015.

Der er nok at tage fat på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.