BL til Søren Gade: Glem ikke, at landbruget mangler kvælstof

Søren Gade stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer

“Tak til Søren Gade for samarbejdet og indsatsen. Held og lykke med næste projekt. Glem ikke, at landbruget mangler kvælstof,” sådan lyder Bjarne Nigaards umiddelbare reaktion, efter det onsdag eftermiddag stod klart, at Søren Gade forlader posten som direktør i Landbrug & Fødevarer.

Hvis Søren Gades kurs nu bliver sat imod Christiansborg, så håber formand i Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, at han har taget vigtig viden om dansk landbrug med som en vigtig del af baggagen.

Flemming Fuglede Jørgensen, okt. 2013

“Vi har jo lagt mærke til, at Bæredygtigt Landbrug har fået trukket Landbrug & Fødevarer i den rigtige retning. Og når nu Søren Gade med stor sandsynlighed skal ind i politik igen, så er hans baggrund for at udtale sig om landbrug da meget bedre nu, end inden han trådte til som direktør for Landbrug & Fødevarer,” siger Flemming Fuglede Jørgensen til bæredygtigtlandbrug.dk

Søren Gade blev tidligere på året bragt i spil som ny formand for partiet, og med Venstres landsmøde den 4. og 5. okober i horisonten, så vil der blive gættet flittigt på den tidligere ministers fremtidsplaner.

Folketinget åbner den 7. oktober, og hos Bæredygtigt Landbrug vil man nu holde øje med, om det bliver med Søren Gade i en fremtrædende position i oppositionen.

Læs hele pressemeddelelsen fra Landbrug & Fødevarer herunder:

 

Søren Gade stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer 

Adm. direktør Søren Gade fratræder sin stilling i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Søren Gade har ikke ønsket at fortsætte i en ny ledelsesstruktur, og fratræder efter gensidig aftale. 

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild beklager, at Søren Gade ikke længere kan være organisationens markante talsmand. 

“Søren Gade har både som lobbyist og offentlig talsmand givet Landbrug & Fødevarer en endnu mere synlig placering i det danske samfund. Det vil jeg gerne sige Søren Gade stor tak for. Både landmænd og virksomheder har haft stor glæde af Søren Gades altid aktive arbejde for fødevareklyngens mange mærkesager. Det er derfor med beklagelse, at vores veje nu skilles,” siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild. 

Landbrug & Fødevarer har for kort tid siden udnævnt en viceadm. direktør, der skal have fokus på organisationens interne udvikling. Den nye struktur har Søren Gade ikke ønsket at medvirke til. 

Søren Gade siger om sin fratrædelse: 

“Det har været en stor glæde at få lov at kæmpe for de mange landmænd og virksomheder, der hver dag sørger for, at vi andre kan få brød, smør, mælk og kød på bordet. Jeg synes, at L&F gennem de seneste år har formået at få endnu større gennemslagskraft som repræsentant for et af Danmarks vigtigste væksterhverv. Det arbejde er jeg glad for at have bidraget til. Jeg kan dog ikke se mig selv i den nye ledelsesstruktur, og har derfor indgået en for begge parter fornuftig aftale, der betyder, at jeg stopper i Landbrug & Fødevarer,” siger Søren Gade.

Søren Gade tiltrådte som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer 1. maj 2012. L&F er i gang med en proces for at få ansat en ny adm. direktør.  

Af Jakob Tilma, jti@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.