BL til Bornholm med fokus på rammevilkår

Bæredygtigt Landbrug vil på Folkemødet 2014 skabe debat om rammevilkårene for danske landmænd, som foreningen mener kvæler et erhverv, der ellers har potentialet til at skabe 35.000 nye danske arbejdspladser i fødevareklyngen frem mod 2020.

EU spiller en stadig større rolle for dansk landbrug. Det er man meget bevidste om i Bæredygtigt Landbrug, og derfor har foreningen med mere end 4.000 landmænd som medlemmer inviteret en række politiske sværvægtere fra Europa-Parlamentet og Folketinget til debat om fremtiden for dansk landbrug den 14. juni fra klokken 16.00 til 17.00 ved Allinge Røgeri under Folkemødet på Bornholm.

Under overskriften ”Befri landbruget” sætter Bæredygtigt Landbrug fokus på muligheden for at kickstarte væksten i dansk landbrug og foreningen spørger, om det er rimeligt at regulere danske landmænd strammere end kollegerne i EU bliver reguleret?. Bæredygtigt Landbrug mener, at Danmark overimplementerer EU’s regler. Det koster danske job og velfærd. Men landbruget har løsningen på mange af Danmarks udfordringer. 

Bæredygtigt Landbrug vil på Folkemødet være repræsenteret af chefkonsulent og afgående direktør, Vagn Lundsteen, chefjurist og kommende direktør, Bjarne Nigaard, bestyrelsesmedlem og svineproducent Peter Kiær.   

35.000 nye job i fødevareklyngen
Ifølge rapporten ’Hvad kan dansk landbrug producere med en anden regulering af erhvervet?’ fra april 2014 kan dansk landbrug frem mod 2020 bidrage med 35.000 nye job, skabe 34 procent mere vækst og skaffe Danmark 34 milliarder kroner ekstra i plus på betalingsbalancen.  

Det eneste, der kræves for at nå målet, er, at de danske særregler fjernes, så danske landmænd kan konkurrere på lige fod med landbruget i eksempelvis England og Tyskland. Men er politikerne klar til at befri landbruget for det åg af regler, der er virkeligheden på de danske gårde i 2014? 

Det spørgsmål stiller Vagn Lundsteen lørdag klokken 16.00  til Europa-Parlamentarikerne Jeppe Kofod (S) og Anders Vistissen (DF), der de kommende fem år skal kæmpe Danmarks sag i EU og formand for Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, René Christensen (DF) og Enhedslistens veteran Per Clausen (EL).

Moderator for debatten vil være David Trads, redaktør på TV2. 

Fokus på svinenes betydning for Bornholm
Bæredygtigt Landbrug har under sit arrangement sammen med Nærings og Nydelsesforbundet (NNF), der repræsenterer de hårdt trængte bornholmske slagteriarbejdere, sat en grill op foran debatteltet, hvor slagtere og landmænd står klar med små godbidder og en snak omkring hvorfor det er så vigtigt med en ændring af de danske rammevilkår, hvis de to stolte faggrupper også fremover skal have en plads på det danske arbejdsmarked. 

Har du selv mulighed for at komme helt tæt på debatten om landbrugets uforløste potentiale, så kig efter den flyvende gris. Bæredygtigt Landbrug vil i forbindelse med sit debatarrangement på Folkemødet have en svævende gris på størrelse med en mindre campingvogn hængende over debatteltet, og hvis ikke det alene kan lede debattilhørere på rette vej, så skal de blot følge duften gris fra grillen ved Allinge Røgeri, eller følge strømmen af folk med flæskesvær, friskbagt brød eller vand fra den Bornholmske undergrund i mundvigene efter et besøg foran Bæredygtigt Landbrugs debatarrangement. 

Bornholm postkort

Er du interesseret i, at Bæredygtigt Landbrug bidrager til en objektiv debat om landbruget, om mulighederne indefor fødevareklyngen, dyrevelfærd, miljøudfordringer eller nødvendigheden af et stærkt landbrug i Danmark under Folkemødet, så skriv en mail til jti@baeredygtigtlandbrug.dk eller ring på telefon 42 43 50 15 til mediechef Jakob Tilma.

 

 Af Jakob Tilma, jti@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen