Bæredygtigt Landbrug får ny direktør

Efter fire år på posten som direktør for Bæredygtigt Landbrug er det tid for Vagn Lundsteen at få fingrene mere tilbage i mulden. Han forbliver dog tilknyttet organisationen

Fire år er gået siden seks ildsjæle satte sig for at ændre vilkårene for de danske landmænd. Bæredygtigt Landbrug har siden kæmpet utrætteligt for netop dette med Vagn Lundsteen i spidsen som direktør, men nu er det tid til forandring.

”Det har været fire fantastisk spændende og givende år, men nu er tiden inde til at en anden overtager faklen og jeg får mere plads i kalenderen til rådgivning. Jeg skal have fingrene tilbage i mulden,” forklarer Vagn Lundsteen, der har ambitioner om at hæve niveauet for dansk planteavlsrådgivning.

Det bliver den hidtidige chefjurist Bjarne Nigaard, der overtager posten som direktør for Bæredygtigt Landbrug pr. 1. juli 2014.

”Den naturlige udvikling, som Bæredygtigt Landbrug har været igennem, fra protestforening til en forening med politisk indflydelse fortsætter for fuld damp, og her vurderer vi, at Bjarne Nigaards juridiske tilgang er nødvendig, ligesom vi får gavn af de gode evner som organisator, han besidder” siger bestyrelsesformand Flemming Fuglede Jørgensen og fortsætter:

”Vagn Lundsteen er fortsat den vigtigste faglige kapacitet i foreningen og vil fortsat være en vigtig del af organisationen. Vi kan ikke undvære hans gennemslagskraft på Christiansborg både i tale og på skrift.”

Vagn Lundsteen har sagt ja til fortsat at være tilknyttet foreningen som fagpolitisk rådgiver.

Bjarne Nigaard, der har været ansat i foreningen siden januar 2013, glæder sig til de nye udfordringer.

”Der venter store opgaver forude, og jeg ser frem til at arbejde videre med bestyrelsen og organisationens flere end 4000 medlemmer,” siger den kommende direktør.

”Bæredygtigt Landbrug er udsprunget af en utilfredshed, der bundede i at erhvervet blev hængt ud uden at nogen tog til genmæle. Det har været nødvendigt at råbe højt for at gøre beslutningstagere og den brede offentlighed opmærksom på, at der var et problem. Nu er vi brudt gennem lydmuren, synes jeg. Derfor er det nu tid til, at vi tager arbejdshandskerne på og viser, hvor vi skal hen og hvordan. Du kan sige, at min forgænger har kørt med den store sneplov og ryddet vejen, foreningen kan fortsætte ad,” påpeger Bjarne Nigaard.

At han er jurist og ikke landbrugsfagligt funderet, er hverken en fordel eller en ulempe.

”Det er jo ikke nødvendigvis en leder, der skal gå ud og mene noget fagligt om jura eller om landbrug. Den gode leder ved, hvem han skal sende i marken for at fortælle noget om marken og kornet og juraen derude. Fordi lederen har en anden faglighed end han har haft tidligere, betyder det ikke nødvendigvis et skifte. Det der kommer til at betyde et skifte nu, er vel, at Vagn og jeg ikke er og ikke kan være ens. Jeg er anderledes, jeg har en anden personlighed og ja, jeg har også en anden faglig tilgang og dermed starter jeg måske med at kigge på nogle andre vinkler.”

FAKTA

Vagn Lundsteen
Født 1957
Gift med Vibeke og far til Maria (1985) og tvillingerne Ida og Julia (1988)
Agrarøkonom fra Næsgaard Agerbrugsskole 1979
Direktør i Bæredygtigt Landbrug siden 1. juli 2010

Bjarne Nigaard
Født 1973
Gift med Nanna og far til Sidsel (2006) og Johan (2011)
Cand.jur. fra Aarhus Universitet 1998
Chefjurist i Bæredygtigt Landbrug siden januar 2013

Bæredygtigt Landbrug
Interesseorganisation, der kæmper for bedre vilkår for de danske landmænd
Stiftende generalforsamling i februar 2010
Flere end 4.000 medlemmer, der udgør mere en halvdelen af den danske landbrugsproduktion

 

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk
Foto: Kristian Brasen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.