Formanden til generalforsamling: Vi har fået vendt debatten

Flere end 300 medlemmer havde onsdag fundet vej til Horsens, da Bæredygtigt Landbrug havde inviteret til generalforsamling

Foran de fremmødte medlemmer gav formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, sin beretning på onsdagens generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens.

Formanden gennemgik blandt andet en grafik, som han havde fået fremstillet til lejligheden for at skabe overblik over, hvem der har indvirkning på landmændenes vilkår og hverdag, ligesom han råt for usødet gav sit syn på den virkelighed, Bæredygtigt Landbrug arbejder i og kæmper for at ændre.

Du kan læse formandens beretning her

I løbet af debatten som fulgte, fik foreningen både ros og ris. Et par medlemmer gav udtryk for, at det måske var for småt med de store sejre og målbare resultater.

”Jeg ved godt, at det er småt med lig i gaderne, og det kan være svært at se, hvor de store sejre er kommet. Men der er én ting, vi har gjort: Vi har fået vendt debatten,” dundrede Flemming Fuglede Jørgensen som svar.

Klar opbakning
Til gengæld oplevede formanden, at der var opbakning til både linjen, man har valgt, og den fortsatte kamp.

”Jeg troede egentlig, at der var nogle af vores medlemmer, der var ved at være lidt metaltrætte, men det er de ikke,” lød vurderingen fra formanden.

I det hele taget var det en glad formand, der så ud over generalforsamlingen.

”Det har været en god aften, der har vist, at folk har den ildhu, der skal til for at forsætte kampen, og det har vi behov for, for vi skal have medlemmernes til at bakke os op,” sagde Flemming Fuglede og fortsatte:

”Bæredygtigt Landbrug er drevet af medlemmernes ildhu, for vi er inderst inde landmænd, der helst vil have lov til at passe vores bedrift, men vi er nødt til at gøre noget, så vi kan sikre, at der bliver ved med at være landbrug i Danmark.”

Langt de fleste, der rejste sig med kommentarer, åbnede deres indlæg med at rose foreningens arbejde og bestyrelsens indsats, men der var også enkelte pip med utilfredshed. Og sådan skal det være, mener Flemming Fuglede Jørgensen.

”Hvis de ikke har ris, er det ikke den rette linje, vi har lagt. Vi skal være skarpe,” påpegede han.

Hør Flemming Fuglede Jørgensens fortælle om generalforsamlingen herunder

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.