Flemming Fuglede forventer god debat på generalforsamlingen

Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, ser frem til generalforsamlingen, hvor han både forventer god debat og at finde ud af, hvordan medlemmerne ser på den linje, ledelsen har lagt

Han kommer til at indtage scenen i løbet af generalforsamlingen, der løber af stablen onsdag d. 26. februar 2014 på Bygholm Landbrugsskole i Horsens. Det er formandens pligt – og glæde. Flemming Fuglede Jørgensen glæder sig til forsamlingen, og ved hvilke emner, hans taletid vil blive brugt på.

”Det er jo fortærskede emner, men det er rammevilkårene for dansk landbrug, det er vandplanerne og det er samarbejdet de forskellige landbrugsorganisationer imellem,” fortæller han.

Og hvad bliver de vigtigste pointer?
”Den vigtigste pointe er pengeforbruget i landbrugssystemet, hvor hvert landbrug betaler utroligt mange penge til afgiftsfondene. Det næste, jeg vil bruge meget tid på, er at fortælle om demokratiet i Danmark, og hvordan demokratiet fungerer omkring landbruget og landbrugets love og reguleringer. Vi mener jo, at demokratiet er sat helt ud af kraft, og det er under fem procent af den danske befolkning, der bestemmer, hvad der skal ske med os i vores hverdag.”

Generalforsamlingen er vigtigt
Generalforsamlingen giver både anledning til at kunne fortælle om foreningens arbejde, og samtidig giver den muligheden for at høre medlemmernes mening.

”Jeg forventer en god debat, og jeg forventer at høre, hvad vores medlemmer siger til den linje, ledelsen har lagt; om den er korrekt, om den er for svag eller måske for hård, for det er generalforsamlingen, der bestemmer, hvordan vi skal køre fremadrettet,” siger formanden og fortsætter:

”Men jeg bør nok sige, at ledelsen vil stramme noget op på linjen fremadrettet. Vi vil sørge for, at der er kant i vores politik. Der skal ikke være tvivl om, hvad det er vi vil, og hvor vi vil hen.”

Formanden håber, at aftenen bliver velbesøgt, så man er mange om at fortsætte kampen.

”Jeg håber, der kommer mange, og jeg ved godt, at det her er langt, langt, langt sejt træk og det kan være uoverkommeligt at tænke på, at vi skal blive ved. Første vandplan er ikke engang implementeret endnu, og nu kommer de med nummer to og… Men vi er bare nødt til at blive ved,” understreger Flemming Fuglede Jørgensen, og forklarer hvad generalforsamlingen betyder for ham:

”Det betyder meget, for det betyder jo, at jeg kan finde ud af, om bestyrelsen har opbakning. Hvis man skal kæmpe hårdt udad, er det væsentligt at vide, at der er nogen, der støtter en.”

Mandag middag er tilmeldingstallet 240, men der er stadig ledige pladser til generalforsamlingen. 

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen