BL-direktør glad for generalforsamling

Bæredygtigt Landbrugs direktør Vagn Lundsteen var imponeret over fremmødet og oplevede, at der var god opbakning til ledelsen på årets generalforsamling

Flere end 300 medlemmer var draget af huse for at tage til generalforsamling i Bæredygtigt Landbrug på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens. Og det flotte fremmøde glædede direktør Vagn Lundsteen.

”Det er glædeligt, at der møder så mange op, det er jo helt overvældende, og det er dejligt at mærke den kæmpe opbakning,” siger Vagn Lundsteen.

Debatten var livlig og facetteret, og selvom langt de fleste havde rosende ord til bestyrelsen og foreningens arbejde, var der også ris at spore af og til.

”Der var enkelte spørgsmål, der kunne tolkes som kritik, men det synes jeg er sundt, for det er på en generalforsamling, at man skal have den debat,” forklarer Vagn Lundsteen og minder om, at det er vigtigt at finde ud af, om medlemmerne bakker op.

”Det har hidtil været sådan, at bestyrelsen og ledelsen har kørt strategien og den politiske linje, og derfor er det sundt at få den testet blandt medlemmerne. Specielt er vi usikre på, om retorikken er for blød eller for skarp, og vi står tilbage med den opfattelse, at den er passende, og det giver mandat til at fortsætte den linje.”

Negative tal i regnskabet
Direktøren måtte fremlægge et regnskab, der viste et underskud og desuden måtte han fortælle forsamlingen, at man gik ud af 2013 med en negativ egenkapital. Alligevel er han fortrøstningsfuld.

”Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende at komme ud med et underskud, men vi valgte at leve med det og ikke gå ud og bede om penge, selvom vi vidste, at vi ville kunne få det fra medlemmerne” siger Vagn Lundsteen og uddyber:

”Vi var sikre på, at medlemmerne ville hjælpe os og donere penge, men vi ønskede ikke at gøre brug af den mulighed, når det ikke var bydende nødvendigt. Vi vidste ikke, hvor højt bjerget var, så vi ville ikke udtømme vores muligheder.”

Generalforsamlingen tog flot imod de ellers nedslående nyheder. Der var ingen kommentarer til hverken regnskab eller budget, bortset fra, at en enkelt gerne ville have udleveret regnskabet i fysisk form, da han ankom.

Under debatten efter middagen, rejste flere medlemmer sig og opfordrede til at indbetale donationer til foreningen.

”Vi skal bare have nogle penge i kassen,” sagde Klaus Aage Bengtson blandt andet, mens Jørgen Jørgensen fulgte op på den opfordring med et konkret forslag.

”Indbetal nu de 25 kr. eller 30 kr. på hektar. Det skal nok rykke,” sagde landmanden fra Als.

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen