Ida Auken misforstår

I lørdagens Effektivt Landbrug giver miljøminister Ida Auken (SF) udtryk for, at hun mener, at BL svigter det ansvar, der følger med retten til ytringsfrihed.

Af Vagn Lundsteen, direktør, Bæredygtigt Landbrug

”Med frihed kommer også et ansvar. Det ansvar svigter Bæredygtigt Landbrug, når de fremturer med en liste over navngivne personer, de mener, burde fyres,” sagde ministeren til avisen.

Der må være noget, ministeren har misforstået. Vi har ikke fremturet med nogen liste over navngivne personer. Har vi navne liggende i hukommelsen på mennesker, vi mener, har misbrugt deres stilling og som vi gerne peger på, hvis ministeren spørger? Så absolut. Og det har jeg blandt andet omtalt i indlægget ’Kun toppen af isbjerget’ på vores egen hjemmeside.

”Vi kan anbefale ministeren at fortsætte oprydningen i ministeriet. Vi vil gerne hjælpe ministeren med navne på personer, der har egen dagsorden og anvender de tilstedeværende midler, for at opnå egne mål,” skrev jeg helt præcist.

I Bæredygtigt Landbrug har vi stor respekt for Ida Aukens handlekraft. Vi kan være uenige i hendes politiske holdninger, men vi anerkender, at hun i stor stil har fyret embedsfolk og ryddet op i sit ministerium og i styrelserne, der hører hertil. Det kan man kun bifalde.

Jeg ved ikke, hvad det er, ministeren vil opnå ved at skænde på Bæredygtigt Landbrug i denne sag. Hun udtaler, at hun ’har fuld tillid til embedsmændene’. Fyringer sender dog et noget andet signal. Og det eneste, vi har gjort er at opfordre hende til at fortsætte sin kontante linje, hvor der ryddes op og ryddes ud. Det trænger vi nemlig til.

I indlægget omtaler jeg to navngivne personer, der begge var højtstående embedsfolk og begge er blevet fyret fra deres job (som henholdsvis direktør og departementschef). Om det er det, der har ansporet ministeren til at sige følgende, skal jeg ikke kunne sige, men ministeren følte sig i hvert fald lørdag foranlediget til at sige:

”… at angribe folk, der ikke kan forsvare sig selv, er simpelthen under lavmålet.”

Det er vi helt enige om, ministeren og jeg, men jeg kan ikke se, at de to personer, jeg nævner, ikke kan forsvare sig selv. De er velkomne til at rette henvendelse, hvis de mener, at der er noget, der er forkert i den fremstilling jeg har givet på hjemmesiden. Det gælder i øvrigt alle, BL omtaler, roser eller kritiserer.

Vi håber, at Ida Auken fortsætter sin oprydning, så de embedsmænd, der ikke har forvaltet deres job godt nok, ryger ud – og vi skal stadig gerne fortælle ministeren, hvilke embedsmænd, vi mener hun med fordel kunne se nærmere på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.