”Det største problem er modstridende oplysninger”

Når Videncenter for Landbrug og BL ikke melder det samme ud, er det skadeligt for erhvervet, mener formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, der ikke forstår, hvorfor folkene i Skejby insisterer på ikke at melde ud til landbrugets fordel

I fredagens udgave af Effektivt Landbrug går erhvervsøkonomisk chef for Videncenter for Landbrug (VfL) Klaus Kaiser i rette med Flemming Fuglede Jørgensen og den kritik, formanden for Bæredygtigt Landbrug har rettet mod VfL’s indtjeningsprognose.

Og det irriterer Flemming Fuglede Jørgensen, der er gal på videncenteret.

”Et af de største problemer for dansk landbrug er de modstridende oplysninger, der kommer ud hele tiden,” siger formanden og fortsætter:

”Videncenter for Landbrug skaber signalforvirring af værste skuffe, når de melder ud, at det er tre guldrandede år for dansk landbrug, samtidig med, at mindst en fjerdedel af de danske landmænd er i svære økonomiske problemer.”

Prognosen fra videncenteret giver en gennemsnitlig indtjening på tværs af nicher i erhvervet, og det mener Flemming Fuglede Jørgensen er problematisk.

”Gennemsnitsbetragtninger kan ikke bruges til noget som helst. Hvad hjælper det, at en minkavler har tjent 10 millioner, hvis kvægmanden ved siden af ikke kan få lov at trække på sin kassekredit og mangler foder til sine dyr?”

Udmeldinger til fordel for erhvervet, tak
Formanden er træt af, at udmeldingerne fra videncenteret ikke alene er i modstrid med den virkelighed, han kender. De er samtidig sjældent til erhvervets fordel.

”Vi har fra Bæredygtigt Landbrugs side flere gange givet udtryk for, at det er ekstremt forkert, at vi ikke melder ud på samme måde som resten af erhvervslivet gør, nemlig resultat efter ejeraflønning,” påpeger formanden og fortsætter:

”Vi må på det kraftigste anmode om, at de kontorer, som er tilknyttet dansk landbrug og bliver aflønnet af danske landmænd, melder ud, på en måde, så det ikke kan misforstås og naturligvis til fordel for det erhverv, man bliver aflønnet af.”

”Skejby skal melde ud til fordel for danske landmænd, lige så vel som Industriens Hus melder ud til fordel for industriens folk. Der er ingen mening i, at vi kæmper en kamp for, at danske landmænd skal have de samme betingelser som landmændene i landene omkring os, og så sender man sådan en vildledende analyse ud i det danske samfund!”

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen