Esben Lunde Larsen (V): Dan Jørgensen kan blive en katastrofe for dansk landbrug

Venstres folketingsmedlem Esben Lunde Larsen kalder det for dybt foruroligende, at Dan Jørgensen er blevet udpeget til at afløse Karen Hækkerup som landbrugets minister

Det er dybt foruroligende, at vores statsminister har udpeget Dan Jørgensen til at være minister for det hverv, han har ført en decideret hetz imod de seneste otte år, og jeg er oprigtig bekymret for, hvilke konsekvenser det vil få for fødevareerhvervet. Lige så bekymrende er det dog, at den nye minister tilsyneladende pludselig er vendt på en tallerken og nu erklærer, at han ”ikke kommer til at forbyde minkavl”, fordi ”det skal der være flertal for,” lyder det i en pressemeddelelse fra venstremanden.

En lang række landmænd, også medlemmer af Bæredygtigt Landbrug, har siden udnævnelsen af Dan Jørgensen udtalt bekymring omkring Dan Jørgensens tidligere ageren i forhold til landbrug, men også i oppositionen på Christiansborg er der udtalt frygt for, hvordan fødevareministeren vil behandle erhvervet.

”Kære Dan Jørgensen, hvad mener du egentlig? Mener du stadig grundlæggende, at minkavl skal forbydes, og at det er noget, du agter at gennemføre, hvis der pludselig skulle være flertal for det? Eller er du blot en ud af en lang række af regeringsmedlemmer, der har vendt på en tallerken og pludselig mener det modsatte af, hvad de mente før? Og vigtigst af alt – hvor har vi dig henne som minister, når det gælder om at skabe endnu større vækstpotentiale for dansk minkavl og dansk landbrug generelt?

Esben Lunde Larsen ser frem til, at kommende samråd med ministeren vil give svar på de mange spørgsmål i kølvandet på at miljø- og dyre-retsforkæmperen indtager rollen som blandt andet landbrugets minister.

”Der er ingen tvivl om, at Dan Jørgensen kan blive en katastrofe for dansk landbrug, hvis han fortsætter sin konfrontatoriske linje. Jeg håber derfor, at Dan Jørgensen vil tage en anden tilgang til tingene som minister, end han har gjort før, og så må vi se, om han – som så mange andre af regeringsmedlemmerne – har en holdning før og efter en ministertiltrædelse,” slutter Esben Lunde Larsen sin kritik af ministeren.

JTI

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen