Hvis ledelsen i Danish Crown kun tænker i bulkvarer, bliver resultatet bulkvarer, der sælges til bulkvarepris

Bulk, bulk, bulk. Ledelsen i Danish Crown er gode til at drive slagterier, men elendige til at få den merpris hjem for varerne, som rammevilkårene hos producenten kræver. Det mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug Alfred Olesen.

Vi har verdens skrappeste dyrevelfærd, de strengeste miljøkrav, det laveste medicinforbrug og det højeste veterinærstadie. Det kræver afsætningspriser, der er højere end markedsprisen.

Hvorfor lader DC ikke grisene blive noget større? Enhver ved, at en større gris smager bedre. Hvorfor modnes kødet ikke på naturlig vis? Hvorfor skal man købe italiensk, hvis man vil ha pålæg ud over ’det almindelige’?

Har man ikke, som ansvarlig ledelse på en af Danmarks største eksportvirksomheder, et stort ansvar for, at leverandørerne og andelshaverne får en rimelig afregning, som de kan leve af?

Der skal tænkes i visioner og produktudvikling, og ikke kun i at kunne producere varerne billigst muligt.

I en artikel i Jyllands Posten den 4 oktober viser en graf, på baggrund af tal fra Landbrug & Fødevarer, at der kun i ét ud af de sidste ti år har været overskud ved at producere slagtesvin i Danmark. Samlet set har slagtesvineproducenterne sat svimlende 12,9 milliarder kroner over de seneste ti år.

Nye stalde er fuldstændigt ligegyldige, så længe slagterierne ikke forstår at tjene penge, og så længe vi har verdens strammeste rammevilkår i primærproduktionen. Ledelsen i Danish Crown og i Landbrug & Fødevarer skal holde op med at tage slagteriarbejderne som gidsler. Det er rammevilkårene for producenterne, den er helt galt med – samt en ledelse i Danish Crown, der ikke kan tænke kreativt men i stedet straffer danske slagtesvineproducenter for sin egen inkompetence.

Læs også: Derfor er slagteriarbejdernes flote gestus forgæves

Af Alfred Olesen, svineproducent og bestyrelsesmedlem Bæredygtigt Landbrug

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.