Bæredygtigt Landbrug indgår i netværk med private rådgivere

Stor efterspørgsel efter et reelt alternativ til den etablerede rådgivning, fører nu til, at en gruppe private landbrugsrådgivere melder sig på banen i et samarbejde med Bæredygtigt Landbrug. Listen af samarbejdspartner ventes at vokse i takt med efterspørgslen fra landmændene.

Igennem længere tid har en række medlemmer af Bæredygtigt Landbrug ytret ønske om et alternativ til den nuværende landbrugsrådgivning, og nu kan Bæredygtigt Landbrug præsentere de første fem samarbejdspartnere.

Klik her for at se listen over samarbejdspartnere 

”Der har længe været et ønske blandt mange af Bæredygtigt Landbrugs medlemmer om, at foreningen kunne tilbyde rådgivning til medlemmerne. Det har vi hidtil afvist. Og det gør vi stadig, fordi vi mener, at rådgivning og politik skal holdes adskilt. Men vi har taget mod tilbuddet fra en gruppe private rådgivere inden for regnskab, miljø, planteavl, strategirådgivning samt kvæg- og svinerådgivning med henblik på at etablere en form for netværk,” siger direktør i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen.

Bæredygtigt Landbrug er inde i forhandlinger omkring også at få et større advokatfirma med stor ekspertise inden for landbrug tilknyttet, og ifølge Vagn Lundsteen forventes denne aftale at kunne præsenteres i løbet af september. Der vil i første omgang være tale om de fem aktører Skovsted Agro, Miljø & Natur, AgroPro, Dansk Revision Landbrug og Lindegaard AgroConsult aps.

Fokus på faglige profil
Mere end nogensinde har det som moderne landmand været nødvendigt at have en sparringspartner med den rette faglige profil, og derfor mener gruppen af selvstændige rådgivere og Bæredygtigt Landbrug, at det er nødvendigt, at se med nye øjne på produktion, drift, økonomi og miljø, påpeger Kurt Skovsted, indehaver af Skovsted Agro og talsmand for det private initiativ.

”Som moderne landmand skal du spørge dig selv; Er den rådgivning, du benytter i dag, god nok? Er der noget, der kan gøres bedre? Er der noget, der kan gøres anderledes? Hvordan er de driftsmæssige og økonomiske konsekvenser af rådgivningen?”

Ifølge Kurt Skovsted er etableringen af det nye samarbejde en mulighed for landmænd til at danne et netværk af rådgivere, der fokuserer på at få det optimale ud af driften uden at ethvert tiltag skal tilpasses en politisk dagsorden.

”Rådgivningen målretter sig mod landmanden, der vil have sparring – og landmanden, der vil udvikle landbrugsvirksomheden. Uvildig rådgivning som er upolitisk, uden gebyrer og kontingenter,” fortæller Kurt Skovsted.

Ifølge Kurt Skovsted har den faglige rådgivning alt for længe været nedprioriteret til fordel for den bureaukratiske skemaskrivning og indrapportering, og det skal der ændres på.

”Vi kan ikke afskaffe skemavældet med et trylleslag, men vi vil prioritere den faglige rådgivning højt. For hver krone vore kunder bruger på rådgivning, skal de have mindst tre tilbage, ellers har rådgivningen ingen berettigelse. Sammen med Bæredygtigt Landbrug vil vi kæmpe mod den bureaukratiske byrde med henblik på igen at få fokus på det som landmanden lever af,” lyder det fra talsmanden for det private alternativ, Kurt Skovsted fra Skovsted Agro i Allingåbro.

Kun det bedste er godt nok
At Bæredygtigt Landbrug nu vælger at pege på fem konsulentvirksomheder, betyder ifølge Vagn Lundsteen ikke, at foreningen bestemmer den overordnede linje for netværket.

”Bæredygtigt Landbrug har ikke noget med netværkets drift og økonomi at gøre. Det er selvstændige, uvildige firmaer, der hver især står inde for, hvad de tilbyder af rådgivning.  Men for at vi vil indgå i et samarbejde, har vi stillet som krav, at det kun er de bedste rådgivere, der indgår i det formelle samarbejde. Den rådgivning, som vi samarbejder med, skal være som minimum lige så god, som den, der ellers tilbydes. Det private alternativ er altså ikke et opsamlingssted for rådgivere, der ikke kan få arbejde andre steder – tværtimod,” lyder det fra Vagn Lundsteen og fortsætter:

”Hos Bæredygtigt Landbrug glæder vi os til samarbejdet med de uafhængige rådgivere, og vi forventer at antallet af private rådgivere i samarbejdet vil blive udvidet, efterhånden som efterspørgslen efter de uafhængige konsulentydelser stiger.”

Netværk af rådgivere Søren, Torben, Kurt og Vagn
Fra venstre mod højre: Søren Overgaard Schnipper (AgroPro), Torben Lunding Madsen (Skovsted Agro), Kurt Skovsted (Skovsted Agro og talsmand for netværket af uvildige private landbrugsrådgivere), Vagn Lundsteen (direktør Bæredygtigt Landbrug).

Netværk af rådgivere Jes, Freddie, Jakob og Vagn
Fra venstre mod højre: Erik Møller (Dansk Revision Landbrug), Jes Mågaard  (Dansk Revision Landbrug), Jakob Altenborg (Miljø & Natur), Vagn Lundsteen (direktør Bæredygtigt Landbrug).

Klik her for at se listen over samarbejdspartnere 

Af Jakob Tilma, jti@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen