BL: Frem med kameraet, landmand

Det er tid til at dokumentere, hvilke vandløb, der er vandførende, minder direktør i Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen om – og kommunen må gerne spørges om hjælp

Danske landmænd har travlt med høst og i fuld gang med næste omgang med såmaskinen, men direktør for Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, mener alligevel, at landmændene skal tage sig tid til en tur rundt på bedriften med kameraet.

Det er nemlig tid til at dokumentere, hvilke vandløb, der er vandførende.

”Det er nu, vi kan se, hvor der er vandførende vandløb og hvor der er tale om grøfter og kanaler, der ikke er vandførende hele året,” siger Vagn Lundsteen og uddyber:

”Det er en god idé at tage sig tid til at fotografere på sine jorder, så man har dokumentation for, hvor der løber vand og hvor der ikke gør.”

For en sikkerheds skyld
Det er ikke sikkert, at billederne nogensinde kommer i brug. Faktisk håber Vagn Lundsteen, at de bare får lov at ligge urørt i en mappe på computeren.

”Landmanden skal bruge billederne som dokumentation, hvis vi – mod forventning – ikke får sat randzoneloven ud af spil i løbet af efteråret. Og selvom vi tror på, at vi vinder sagen, vil vi hellere være på den sikre side, så derfor opfordrer vi alle landmænd til at sikre sig dokumentationen nu. Det kræver jo ikke en stor indsats at tage et par billeder, og hvis det går som vi regner med, kommer de bare til at ligge glemte og ubrugte i en computermappe.”

Spørg din kommune
Hvis en landmand har svært ved at vurdere, hvilke vandløb, det kan være nødvendigt at have dokumentation for, er den bedste løsning ifølge Vagn Lundsteen at spørge om hjælp. Man skal simpelthen gå til sin kommune.

”Kommunen er vandløbsmyndighed, og miljøministeren har flere gange sagt, at det er kommunen, der har det afgørende ord. Derfor skal man ikke tøve med at ringe til sin kommune og bede dem komme på besøg og hjælpe med at se på ejendommens vandløb og grøfter,” lyder budskabet fra Vagn Lundsteen.

Bæredygtigt Landbrug har stævnet staten med påstand om, at randzoneloven er ulovlig ekspropriation. Sagen verserer i øjeblikket ved domstolene.

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.