Fødevareudvalgsformand vil have en uvildig undersøgelse

Rækken af spørgsmål til fødevareminister Mette Gjerskov (S) er blevet lidt for lang for udvalgsformand René Christensen (DF), der vil indstille til udvalget, at der laves en uvildig undersøgelse

Tilliden til ministeren er altafgørende for et godt samarbejde mellem udvalg, Folketing og ministerium. Og i den seneste tid er der dukket for mange sager op, der har fået formanden for Folketingets fødevareudvalg, René Christensen, til at undre sig.

Har ministeren informeret udvalget, som hun skal og bør? Det er udvalgsformanden i tvivl om, og derfor vil han på torsdagens udvalgsmøde foreslå, at der laves en uvildig undersøgelse.

”Jeg har sat det på dagsordenen, for nu må vi altså have undersøgt, hvad der er op og ned i det her,” siger René Christensen til baeredygtigtlandbrug.dk.

Udvalgsformanden mener umiddelbart, at der burde være kommet flere klare svar ud af de ti samråd, der har været holdt om randzonerne, ikke mindst om kompensationsordningen, som udvalget gentagne gange har spurgt interesseret ind til.

”Vi har haft så mange samråd, og så får vi de her ufyldestgørende svar. Umiddelbart ser det ud som om, vi ikke kan være tjent med det, men det må vi have undersøgt. Vi bliver nødt til at have nogle uvildige til at se på det her, for vi kan jo ikke arbejde på den her måde.”

Fødevareminister Mette Gjerskov er allerede indkaldt til endnu et åbent samråd om det juridiske grundlag for den nye kompensationsordning. Samrådet er kalendersat til d. 13. juni kl. 08.

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri holder møde torsdag kl. 15.

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.