Fødevareministeren BØR gå af – og vi BØR sige det højt

Anklagen er hård og retorikken ligeså, men det er nødvendigt at nogen råber op og siger fra.

Det kan lyde voldsomt, når jeg går ud og kræver en ministers afgang og særligt, når jeg gør det med store ord som ’vildleder Folketinget’ og ’overtræder ministeransvarlighedsloven’, men de hårde anklager og den skarptslebne retorik er desværre nødvendig.

Fødevareminister Mette Gjerskov vildleder Folketinget og danskerne, når hun skråsikkert garanterer, at der er kompensation til de landmænd, der anlægger randzoner. Hun taler ganske simpelt mod bedre vidende. Og det kan vi i Bæredygtigt Landbrug ikke stilsigende se til.

Derfor siger jeg, at ministeren bør træde tilbage. Hun bør simpelthen ikke længere være minister.

Læs artiklen ’Derfor bryder Mette Gjerskov ministeransvarlighedsloven’, som chefjurist Bjarne Nigaard har skrevet   

Ikke til at leve med
Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg mener, at Mette Gjerskov bør træde tilbage som minister. Det sagde jeg for eksempel til DR i weekenden. Og jeg holder fast, selvom ministeren søndag spørger på Twitter, om BL mon har fået kuller.

Nej, Mette Gjerskov. Det har vi ikke. Vi vil bare bede om en minister, der tager sit ansvar alvorligt og ikke vildleder Folketinget.

Jeg forstår godt, hvis Mette Gjerskov ikke bryder sig om mine udtalelser. Det er ikke rart at blive anklaget for at være uegnet til sit job. Men jeg er nødt til at sætte foden ned og sige stop. Det kan ikke være rigtigt, at en minister skal kunne vildlede Folketinget uden konsekvenser.

Fødevareminister Mette Gjerskov har vildledt Folketinget og på den måde ikke levet op til kravene i ministeransvarlighedsloven. Derfor bør hun gå af. Det kan ikke siges på en pæn måde. Men det skal siges.

Af Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.