Hyllested trækker i land

Henning Hyllested kaldte i går danske svineproducenter nogle svin, fordi de årligt sender millioner af svin til slagtning i Tyskland.

Flemming Fuglede“Jeg beklager
dybt mine udtalelser om at danske svineproducenter er nogle svin.
Det var slet ikke min mening, at såre de hårdtarbejdende danske
fødevareproducenter, som knokler hårdt hver eneste dag for at få
økonomien til at hænge sammen.” Sådan siger Henning Hyllested,
medlem af Folketinget for Enhedslisten til www.baeredygtigtlandbrug.dk.

Henning Hyllested kaldte i går
danske svineproducenter nogle svin, fordi de årligt sender
millioner af svin til slagtning i Tyskland. Ifølge Henning
Hyllested er det først og fremmest denne trafik, som er
hovedårsagen til at danske slagterier bliver nødt til at dreje
nøglen om, og at familier og enkeltpersoner bliver kastet ud i
arbejdsløsheden. 

Tonen lidt barsk

“Når man som jeg har været
havnearbejder i Esbjerg i en årrække, hvor tonen er lidt barsk
engang imellem, så kommer man uden at tænke over det til at sige
nogle ord, som kan virke stødende for den almindelige befolkning,
og jeg må ærligt indrømme, at her har jeg trådt over stregen, siger
Henning Hyllested.

Under lavmålet

Flemming Fuglede Jørgensen, formand
i Bæredygtigt Landbrug glæder sig over, at Henning Hyllested har
trukket sine udtalelser tilbage om, at danske svineproducenter er
nogle svin. 

“Vi kan hurtigt blive enige om, at
hans udtalelser er under lavmålet, men det kan ske for selv den
bedste, at han taber hovedet. Det er derfor glædeligt at Henning
Hyllested fortryder sine udtalelser, som ikke ligger helt på det
niveau, man forventer af en folkevalgt politiker”, siger Flemming
Fuglede Jørgensen.

Har misforstået

Flemming Fuglede Jørgensen tilføjer,
at meget kunne tyde på, at Henning Hyllested ikke rigtigt har
forstået, at problemet med lukningerne af slagterierne ikke er de
grise som bliver kørt til Tyskland, men derimod de dårlige
rammebetingelser, fødevareproducenterne har herhjemme.

“Havde vi de samme rammevilkår som
vores øvrige kolleger i EU, var det ikke nødvendigt at køre grisene
til Tyskland til slagtning for at få økonomien til bare nogenlunde
at hænge sammen. Men med de begrænsninger, kontroller med mere, vi
er underkastet, bliver vi hele tiden nødt til at tænke over, hvor
vi kan få mest muligt for vores produkter, siger Flemming Fuglede
Jørgensen.

Trafikken fortsætter

Henning Hyllested siger, at lige
meget hvor gode rammebetingelser danske svineproducenter får, så
vil trafikken med at sende grise til Tyskland fortsætte, så længe
det er underbetalte polakker og andre østeuropæere, som er
beskæftiget på de tyske slagterier.

Af Justinus Johannesen, journalist,
jujo@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top