Dansk kvælstofreduktion uden effekt i 20 år

Selv om dansk landbrug har mere end halveret udledningen af kvælstof til vandmiljøet, så har kvælstofkoncentrationen i vandmiljøet ikke ændret sig nævneværdigt i 20 år. Den canadiske forsker, professor David Schindler er overbevist om, at det er fosfor, og ikke kvælstof, der er afgørende for vandets indhold af kvælstof.

Målinger fra vandløb

Fuldskalaforsøg er vejen frem

Danske kvælstofpolitik bygger i for høj grad på
laboratorieforsøg, som foregår i små, lukkede miljøer. Det mener en
af verdens førende forskere på kvælstofområdet, Dr. David
Schindler, professor i økologi. Han siger til
www.baeredygtigtlandbrug.dk, at der er behov for at lave
fuldskalaforsøg ude i naturen, da man ikke i et laboratorie kan
regulere for de naturlige processor, der i naturen udligner
forholdet imellem kvælstof og fosfor i vandmiljøet. En proces, der
blandt andet foregår ved at cyanobakterier trækker kvælstof ud af
atmosfæren, hvis balancen imellem fosfor og kvælstof er gået skævt
i vandmiljøet.

 

Dr. David Schindler har undersøgt processerne i fuldskala
sø-miljøer i Canada siden 1969, og hans forskning viser entydigt,
at tilfører man fosfor til en sø, så henter søens population af
kvælstoffikserende cyanobakterier (blågrønalger) selv kvælstof ned
fra atmosfæren for at udligne forholdet mellem kvælstof og
fosfor.

Dr. David Schindlers forskning viser, at det er fosfor, ikke
kvælstof, der er den afgørende faktor for sundhedstilstanden i et
ferskvands vandmiljø.

Hør Dr. David Schindler fortælle om sine studier ved at trykke
på filmen herunder.

 

4 kommentarer til “Dansk kvælstofreduktion uden effekt i 20 år”

  1. I am just writing to make you understand what a outstanding experience my wife’s girl obtained using your web site. She noticed so many pieces, which included what it is like to possess an excellent helping nature to let other people with ease learn specific specialized things. You truly surpassed people’s expected results. Thank you for producing these precious, trusted, informative and in addition fun tips about this topic to Lizeth.

  2. My wife and i have been so peaceful when Michael managed to finish up his researching via the precious recommendations he obtained using your web site. It is now and again perplexing to simply happen to be making a gift of techniques which often some others might have been trying to sell. We recognize we need you to thank for this. The type of illustrations you made, the straightforward website navigation, the relationships your site make it easier to instill – it is most sensational, and it is letting our son in addition to us reckon that this subject matter is interesting, which is certainly tremendously serious. Thanks for the whole lot!

  3. I happen to be writing to make you understand what a useful experience our princess went through visiting yuor web blog. She realized too many things, with the inclusion of what it is like to possess an incredible teaching style to make the rest without problems understand various very confusing topics. You undoubtedly surpassed visitors’ expected results. Thanks for supplying those warm and friendly, trustworthy, revealing not to mention unique tips on your topic to Tanya.

  4. Thank you for every one of your labor on this web site. My daughter really loves managing investigations and it’s really obvious why. Most people learn all regarding the lively mode you present rewarding techniques through this web site and even inspire participation from some others on the point then our favorite princess is really starting to learn a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You are always doing a splendid job.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen