Fødevarer er det nye guld

Ole Wehlast, formand for NNF mener, at fødevarer er fremtidens guld

Scenarie3

“For mig personligt er det ikke et spørgsmål om, vi skal udvikle
landbruget og fødevareproduktionen, men hvordan vi kommer hurtigst
muligt i gang. Kan vi finde løsninger, som kan øge
landbrugsproduktionen og samtidig forbedre miljøet, skal vi sætte
alt ind på at finde dem hurtigst muligt.”

Det siger Ole Wehlast, forbundsformand i NNF, som er én ud af
mange foredragsholdere på Bæredygtigt Landbrugs Vækstkonference i
Den Sorte Diamant.

Ole Wehlast understreger, at den hurtigt voksende udvikling
rundt omkring i verden giver store muligheder for at sælge danske
fødevareprodukter. Det er især middelklassen, som har råd til at
betale lidt mere for madvarerne, så det er det segment, vi først og
fremmest skal koncentrere os om.

“Jeg er derfor ikke et øjeblik i tvivl om, at det bliver
fødevareproduktionen, som bliver det nye guld i fremtiden,” siger
Ole Wehlast.

Naturen er alfa og omega

 Men på samme måde som en virksomhed ikke redder sig selv
på den lang bane med at sælge ud af produktionsmidlerne, så redder
vi ikke Danmark og dansk landbrug, hvis vi ødelægger den natur, som
er alfa og omega for al landbrugsproduktion.

Derfor er landmændene i virkeligheden dem, der har størst
interesse i at bevare et godt miljø, fordi det er grundlaget for
deres eksistens, siger Ole Wehlast

Ole Wehlast tilføjer, at han er sikker på, at det er muligt at
finde de løsningsmodeller, der sikrer en stor landbrugs produktion
og et godt miljø, hvis vi ikke fortaber os i fortidens
løsningsmodeller.

“Hvis vi kun ser løsninger i form af begrænsninger og
nedskæringer, går den danske fødevareindustrien en barsk tid i
møde,” slutter Ole Wehlast.

Af Justinus Johannesen, journalist – Bæredygtigt Landbrug –
jujo@baeredygtigtlandbrug. dk

Scroll to Top