Rammevilkår skader konkurrencedygtigheden

Danske svinebønder kommer ikke til at sidde på flæsket, medmindre vi får hevet fat i de europæiske landes uens rammevilkår, mener Jørn Dohrmann

joergen-dohrmann

Af Jørn Dohrmann, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup

Forleden kom der en rigtig god nyhed for de danske svineproducenter, som jeg naturligvis glæder mig meget over:

De kinesiske myndigheder har endelig – langt om længe – godkendt import af varmebehandlet svinekød fra Danmark.

Kvalitetsprodukter fra Danmark

Den gode nyhed viser med al tydelighed, at dansk landbrug sagtens kan konkurrere på verdensmarkedet.

Vi leverer kvalitetsprodukter, og det skyldes både de dygtige landmænd og de ansatte i følgeindustrien. Men der er dog nogle problemer, før svinebønder og andre kommer til at sidde på flæsket.

Politikere og embedsfolk ødelægger det gode arbejde

På det Indre Marked skal vi have fat i de uens rammevilkår for landmændene i de enkelte lande. Det nytter ikke, at nidkære danske embedsmænd og politikere ødelægger det gode arbejde, som danske landmænd lægger grunden til. Vores produkter er ofte bedre både i forhold til kvalitet, miljø og dyrevelfærd.

Ydermere mener jeg, at vi skal have kigget på pengeflowet i landbrugsvirksomhederne. Det skal være muligt – på en eller anden måde – at lægge til side i “de syv gode år”, så der er penge til “de syv magre år”. Vel at mærke uden at skatten smadrer regnestykket.

Når de betingelser engang bliver opfyldt, vil jeg for alvor blive positiv på landbrugets vegne.

(Indlægget har også været bragt i flere andre medier. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top